Loaded

Werkwijze

Op deze pagina kan je informatie vinden over mijn werkwijze.

Het is mogelijk om op projectbasis of per dag samen te werken met me. Dit zal vooraf besproken worden. Hieronder kan je de werkwijze vinden voor websites, branding en motion graphics.

Website

Onderzoek
Voor de ontwikkeling van de website, bekijken we eerst waar jouw bedrijf voor staat. We gaan ook op onderzoek naar de actuele markt en maken een benchmark met concurrenten.
Ontwerp
In de tweede fase focussen we ons op het visuele aspect van de website. Het ontwikkelen van moodboards, kleurpaletten, wireframes, … en denken we na over nieuwe beelden en de stijl van fotografie. Zo krijg jij een duidelijk beeld van het concept.
Development
Van zodra er een ‘go’ is, worden alle aanpassingen doorgevoerd, is het tijd om het concept volledig uit te werken. Hierbij maak ik steeds gebruik van de nieuwste technologieën op een efficiënte manier. Het kiezen van de juiste WordPress plug-ins, mediabestanden, etc.
SEO (Optioneel)
Door middel van een grondig zoekwoordonderzoek zorg ik ervoor dat jouw website hoog scoort in de organische zoekresultaten van een zoekmachine. Zo sta jij op dat vlak al een stapje voor op de concurrentie!
Lancering
Wanneer je volledig tevreden bent met het resultaat, plaatsen we de website online en zorgen we voor het nodige onderhoud.

Branding

Onderzoek
Om een optimale branding voor jou te ontwikkelen, is het belangrijk dat we jouw bedrijf en omgeving zo goed mogelijk leren kennen. De actuele markt, doelgroepen die jij wil aanspreken en de concurrenten worden grondig onderzocht.
Concept & uitwerking
Na dit onderzoek starten de uitgebreide brainstormsessies. Hierbij gaan we bepalen hoe we jouw merk kunnen positioneren bij de consument. De juiste programma's zoals Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, … worden uitgerold.
Lancering project
Na de goedkeuring, kan alles verstuurd worden naar het grote publiek en kan de branding zijn werk doen.

Motion graphics & animatie

Onderzoek
Bij de ontwikkeling van een kwaliteitsvolle animatie analyseer ik alle bruikbare informatie zoals de doelgroep en stijl waarop jouw bedrijf zich focust. In deze fase onderzoeken we de lengte, het formaat en alle mogelijke kanalen waarbij jouw video het beste tot zijn recht komt. Denk maar aan video’s op social media, grote displays in het straatbeeld, enzovoort.
Script & storyboard
Vanuit jouw aangeleverde informatie bedenken we een pakkend en doelgericht verhaal. Als je zelf al een duidelijk beeld hebt van het verhaal dat je wil vertellen, diep ik dit uit door het creëren van moodboards, schetsen van karakters en typografische animaties.
Uitwerking
Na goedkeuring van de storyboards, ga ik over tot de effectieve uitwerking van de animatie. Dit gebeurt met één of een combinatie van de volgende technieken en programma’s: Adobe CC, Blender 3D, filmtechnieken met een studioachtergrond, etc. Om de animatie nog meer kracht bij te zetten, kan er achtergrondmuziek of een voice-over voorzien worden.
Lancering project
Wanneer jij volledig tevreden bent met het resultaat, kan jouw video gepubliceerd worden.